Draai uw toestel

Deze pagina is best leesbaar in 'landscape'
Stacks Image 616

Sedert enkel jaren wordt door CMD een 4-daagse buitenlandse bochtenstage voorzien naar het Taunusgebergte (Duitsland) en de Vogezen (Frankrijk), en dit steeds met groot succes.

Het vakantiegevoel is nooit ver weg en met een groep gelijkgestelde zielen met dezelfde passie is dit een ongelofelijke ervaring.

Planning 2019

31 mei - 2 juni 2019

Inschrijvingen : 3 / 8 plaatsen (kamers)
Centrum Motoropleiding Dirk biedt je na de eerste succesvolle editie opnieuw een Picardiëreis aan. Deze 3-daagse reis staat volledig in het teken van fijne ritten langs bochtige wegen met mooie uitzichten langs karakteristieke dorpjes en kastelen met ongelooflijk mooie vergezichten. Door de professionele begeleiding ter plaatse kan je tijdens deze reis zorgeloos genieten…
 
We starten de reis in Brussegem (drinkeling). Op het oefenterrein ontvangen we je met koffie en croissants. Voor vertrek maken we nog enkele afspraken om de reis voor iedereen zo aangemaan mogelijk te maken. De route start met een beperkt stuk autosnelweg om dan meteen over te schakelen naar prachtige wegen met mooie uitzichten. Tijdens de ritten voorzien we voldoende pauzes. Dag 1 sluiten we af aan hotel Le Griffon waar we 2 keer overnachten.
Voor het avondeten heb je bij het driegangenmenu telkens keuze tussen een 4-tal gerechten aangevuld met een tip-van-de-dag gemaakt met ingrediënten vers van de markt. Dranken tijdens het avondeten zijn inbegrepen in de prijs. Na een heerlijke nachtrust ontbijten we buiten, als het weer het toelaat. Het uitzicht vanop het terras doet de smaken van de koffie, verse koffiekoeken en broden alle eer aan.
 
Picardië is een streek in het noorden van Frankrijk. In deze streek krioelt het van kastelen, versterkte abdijen en kerken. Langsheen de stedelijke gebieden ligt een heuvelachtig langschap met bossen en weilanden. Aan bochtige wegen geen gebrek langsheen de voor jou uitgestippelde routes. Deze reis is geen opleiding, maar als je graag tips krijgt staan onze instructeurs klaar om je verder te helpen. De prachtige omgeving en de grote verscheidenheid van bochten zorgen alvast voor fantastisch motorplezier voor iedere motorrijder. Een echte aanrader, zeker voor de duorijders.Periode :
31 mei tot 2 juni 2019

Prijs : (deze prijzen zijn onder voorbehoud)
Enkele kamer : € 350
Dubbele kamer (op basis van een 2-persoonskamer) : € 310 pp
Dubbele kamer - enkel voor piloot met duo : € 570
Eventueel bijkomende verzekering ongeval:repatriëring : € 30
Inschrijven

2 aug - 5 aug 2019

Inschrijvingen : 5 / 12 plaatsen (kamers)
2019 …. onze tweede editie van de Bochtenstage Vogezen komt er aan !! Wegens het succes van deze vierdaagse in 2018 bereiden we dus een vervolg aan de buitenlandse bochtenstage. De heenrit werd ondertussen aangepast zodat een ellendig stuk autosnelweg werd verwijderd uit de route, en bij de volgende editie een landelijk tracé gevolgd wordt. We moeten uiteraard nog wel wat autosnelweg doen, want we willen zo snel mogelijk in La douce France zijn.

De plaatselijke ritten zijn ook wat bijgeschaafd zodat we nu volop kunnen genieten van berg-op en berg-af te rijden. Zo krijgen we terug onze La Grand Ballon, de Balon d'Alsace, Markstein, Col de la Schlucht en Col d'Oreren voor de wielen. Elke berg met zijn eigen specifieke 'moeilijkheidsgraad'. Want het is duidelijk, wie naar de Vogezen rijdt, legt de lat iets hoger ….

Het hotel bevindt zich aan de voet van de 'Col de la Bonhomme', zodat we alle dagen vertrekken en eindigen met deze col.

Deze bergstage is zeker geen racecursus, goed en veilig motorrijden blijft primordiaal.
Tijdens de dagritten worden regelmatig evaluatiemomenten en bijsturing voorzien ! Zo zullen er in de voormiddag en namiddag koffiestops voorzien worden.

Ook de duorijder krijgt de nodige tips en tricks.

Om een persoonlijke opvolging te garanderen zorgen we voor maximaal 4 cursisten per instructeur.

Periode :
2 tot 5 augustus 2019
Prijs : (deze prijzen zijn onder voorbehoud)
Enkele kamer : € 445
Dubbele kamer (op basis van een 2-persoonskamer) : € 415
Dubbele kamer - enkel voor piloot met duo : € 720
Eventueel bijkomende verzekering ongeval:repatriëring : € 30
Inschrijven

12 sep - 15 sep 2019

Inschrijvingen : 2 / 12 plaatsen (kamers)
De prachtige omgeving, en de grote verscheidenheid van bochten zorgen voor fantastisch motorplezier.
Tijdens deze vierdaagse gaan we trachten om onze rijvaardigheid op de motor te verhogen en de bochtentechniek goed onder de knie te krijgen.
Deze bergstage kan gevolgd worden door iedere motorrijder met een minimum aan rijervaring en ongeacht het type motor.

Deze bergstage is zeker geen racecursus, goed en veilig motorrijden blijft primordiaal.
Tijdens de dagritten worden regelmatig evaluatiemomenten en bijsturing voorzien ! Zo zullen er in de voormiddag en namiddag koffiestops voorzien worden.

Ook de duorijder krijgt de nodige tips en tricks.

Om een persoonlijke opvolging te garanderen zorgen we voor maximaal 4 cursisten per instructeur.

Niet alleen de plaatselijke ritten zijn prachtig, maar ook de heen- en terugreis zijn speciaal uitgestippeld waardoor ook deze momenten interessant zijn.

Na de aankomst, de eerste avond in het hotel, voorzien we een kort theoretisch gedeelte waar we aan de hand van een PPP de nodige uitleg geven over rijtechnieken in de bergen. Hoe nemen we de blinde of de overzichtelijke bocht, de haarspeldbocht, de schroefbocht, rijlijnen, risicoperceptie … enz. We kunnen dan indien gewenst aan de hand van de eerste heen-reiservaring de groep indelen in functie van het niveau van de deelnemers.
Het vakantiegevoel is nooit ver weg en met een groep gelijkgestelde zielen met dezelfde passie, namelijk het motorrijden is een ongelofelijke ervaring. Deze stage zal zorgen voor een betere motorbeheersing.

Periode :
12 tot 15 september 2019
Prijs :
Enkele kamer : € 475
Dubbele kamer (op basis van een 2-persoonskamer) : € 445
Dubbele kamer - enkel voor piloot met duo : € 755
Eventueel bijkomende verzekering ongeval:repatriëring : € 30

Inschrijven

Meld een probleem … we proberen dit zo snel mogelijk op te lossen.

Meld een probleem ...
© 2000 - 2018 CMD - Website Rudy Contact
Alle rechten zijn voorbehouden. Niets van de op deze website gepubliceerde gegevens mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar worden gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enige andere manier, zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van CMD.

CMD - Centrum Motoropleiding Dirk
1780 Brussegem - Drinkeling 17
GSM : 0475 738 593
info@motoropleiding.be
BNP Paribas Fortis BE 42 0013 1693 5654